Elmarad a csobbanás: a fürdők, strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán

Elmarad a csobbanás: a fürdők, strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán

A fürdők, strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán (június 3.), az óvintézkedések enyhítése ellenére sem. Ezt a felsorolt vállalkozásokat összefogó, újonnan alakult érdekvédelmi szervezet tagjai jelentették ki kedden.

A tagbázis, mely Érsekújvárban gyűlésezett, jelenleg 22 tagot számlál. Elmondásuk szerint szükségük van néhány napra az előkészületekhez. Hiányolják a pontosan meghatározott higiéniai előírásokat is. Kijelentették: ezek egyértelműsítése előtt egyik fürdő sem fogja megnyitni a kapuit.  

Hírdetés

Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi Thermalpark igazgatója elmondta: örültek a kormányfő korábbi bejelentésének a fürdők megnyitásáról, de továbbra sem tudják, hogy milyen higiéniai elvárásoknak kellene megfelelniük, vagy hogy hány látogatót engedhetnének be egyszerre a fürdők területére.

A szervezet az elmúlt héten egy több mint 100 pontos javaslatot juttatott el a válságstábnak. Válasz eddig még nem érkezett.

„Valószínű tehát, hogy az aquaparkok, fürdők, uszodák többsége szerdán még nem nyit ki. Ennek fő oka, hogy idő kell az előkészületekre, és pontosítani kell a higiéniai elvárásokat is” – jelentették ki a fürdők képviselői, akik szerint kérdéses az is, hogy hány embert engedhetnek majd be az aquaparkok területére. Egyelőre az sem világos, hogy a kvótát a négyzetméterek alapján fogják-e meghatározni, mint az üzletek esetében, vagy más módon.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »