Ellenzéki pártok is beszállnak Vágó Gábor népszavazási kampányába

Ellenzéki pártok is beszállnak Vágó Gábor népszavazási kampányába

A korrupciós cselekmények hosszabb elévülési idejéről nyújtott be népszavazási kérdést Vágó Gábor volt LMP-s képviselő, a Korrupcióellenes Szövetség titkára. Vasárnap öt ellenzéki párt állt ki közösen azzal, hogy támogatják a kampányt – írja a 444. Ezt Vágó mellett

Molnár Gyula, az MSZP elnöke,Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője,Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke,Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivőjeés Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke jelentette be.

hirdetés hirdetés hirdetés

Vágó Gábor elmondta: a pártok között annyiban lesz koordináció, hogy beosztják az aláírásgyűjtő helyszíneket és időpontokat, de magukat az aláírásokat minden párt és szervezet a saját pultjai mögött gyűjti. Vágó egyébként pénteken 27 000 aláírási ívet vett át a Nemzeti Választási Irodától, ami 405 ezer aláíráshoz elég.

A Momentum 200 ezer aláírást ígért, vagyis azt mondták, ők maguk összeszednek annyit, amennyi a népszavazáshoz kell. Az MSZP 50 ezer aláírást ígért, és közölték, hogy 2-3 nap alatt össze akarják gyűjteni, ami már egy teszt a 2018-as kampányra. Az Együtt, a Párbeszéd és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig 22 500-at ígértek, és a Közös Ország Mozgalom is azt mondta, hogy beszállnak a gyűjtésbe. A kampányba a Jobbikot is meghívták, de Vágó Gábor szerint egyelőre hezitálnak, és inkább saját, béruniós kampányukra koncentrálnak.

Az aláírásokat január 13-ig kell összegyűjteni, de Vágó Gábor úgy véli, a cél az, hogy már az őszi parlamenti ülésszak ideje alatt összejöjjön a szükséges mennyiség. Szerinte ha minden intézmény végzi a dolgát, időben megszámolják, és időben kiírják a népszavazást, akkor megtörténhet a 2018-as választás előtt, és ez is lenne a cél, mert ekkor lenne jóval nagyobb politikai súlya. Az viszont, hogy az intézmények így működnek-e, már nem tőlük függ – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »