Ellenzéki nem az adócsökkentésre és az otthonteremtésre

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék nemet mondott az adócsökkentésre, az otthonteremtésre és minden a családokat segítő intézkedésre azzal, hogy nem szavazta meg a 2017-es költségvetést.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja a nemzetgazdasági miniszter előterjesztésének napközben történt elfogadását követően úgy fogalmazott, a Jobbik, az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, az LMP politikusai mind nemet mondtak a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésére, a kétgyermekesek adókedvezményének növelésére, az otthonteremtési programra, a közszféra béremeléseinek folytatására, az egészségügy és az oktatás többlettámogatására, a foglalkoztatást és az ország védelmi képességét növelő forrásnövelésekre is.

Az ellenzék mindezzel nemet mondott a gyermekes családok, a munkavállalók, a nyugdíjasok, a közszféra dolgozóinak és a hazai vállalkozásoknak a támogatására – fejtették ki.

A Fidesz szerint a kormánypárti támogatással elfogadott jövő költségvetés biztosítja, hogy mindenki léphessen egyet előre. A tej, tojás, baromfi áfájának csökkentése egy kétgyermekes családnak 35-40 ezer forintos, egy nyugdíjasnak több tízezer forintos megtakarítást jelent – közölték, majd hozzátették, a kétgyermekesek családi adókedvezménye éves szinten 60 ezer forinttal nő, megmarad Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadója, a fiatal házasok adókedvezménye és a legalacsonyabb jövedelmű 120 ezer családnak továbbra sem kell adózni.

Kiemelték, 2017-ben több tízezer család költözhet be új otthonába, mert 211 milliárd forintot fordítunk a magyar családok otthonteremtésének támogatására. A közszférában dolgozók is előrébb léphetnek: idén szeptembertől emelkedik az ápolók bére és 2019-re átlagosan 65 százalékkal nő, a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek bére pedig két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Jövőre tovább emelkedik a rendőrök, a katonák, a pedagógusok, a felsőoktatási, a szociális dolgozók fizetése.

Már az idén emelkedik a járási hivatalok és a NAV dolgozóinak bére, bérrendezés kezdődik a nem pedagógusvégzettségű munkatársaknál és a középfokú végzettségű bölcsődei dolgozóknál – idézte fel a kormánypárt, hozzátéve, 2017-ben minden szakterület többletforrásra számíthat, az oktatásra 455 milliárd forinttal, az egészségügyre 325 milliárd forinttal több jut, mint a baloldal által utoljára benyújtott, 2010-es költségvetésben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »