Ellenzéki évértékelők: itt meghallgathatja Donáth Anna, Gyurcsány Ferenc és Ungár Péter beszédét

Ellenzéki évértékelők: itt meghallgathatja Donáth Anna, Gyurcsány Ferenc és Ungár Péter beszédét

Három, a 2022-es választáson még közösen indult ellenzéki párt vezetője is beszédet tartott hétvégén. Ha lemaradt róla, itt meghallgathatja. a pártvezetők értékelőjét.

Bírálta az ellenzéket, kritizálta a kormányt, hitet tett a liberális demokrácia értékei mellett, de beszélt egy emberközpontú országról, a politika és a civil szféra együttműködésének fontosságáról és hiteles ellenzéki jövőképről is Donáth Anna, a Momentum EP képviselője a párt szombati, úgynevezett jövőértékelőjén.

A Demokratikus Koalíció egy nyugatias, demokratikus Magyarországot szeretne és ebből nem fognak engedni a Fidesznek – mondta évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke szerint Orbán Viktor az orosz hatalom kiszolgálója és a kormány törékennyé tette a magyart.

Gyurcsány Ferenc évértékelője
 

Hírdetés

Ungár Péter, az LMP társelnöke a párt kongresszusán arról beszélt: a politika egy csapatsport. A legfontosabb pedig az egy pártban, hogy tudja: együtt kell küzdeni, mert „csak közösség tud közösségi döntéseket végrehajtani”. Azt is mondta, hogy az LMP Magyarország zöld pártja, és ez azt jelenti, „a profit nem előzheti meg az embert és a természetet”.

Ungár Péter beszéde
 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »