Ellenzéki előválasztás: mindkét jelölt megkapta a kellő számú ajánlást

Ellenzéki előválasztás: mindkét jelölt megkapta a kellő számú ajánlást

Mindkét jelöltnek – Horváth Csaba (MSZP), Karácsony Gergely (Párbeszéd) – összegyűlt a szükséges ajánlása, így kétszereplős lesz az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás a héten – derült ki Kocsis-Cake Olivio szavaiból. A Párbeszéd politikusa elmondta, a 2000-2000 aláírást szúrópróbaszerűen ellenőrizték. Az ő jelöltjük mögé 5300-5400 támogató állt szignójával.

A szavazás hétfőn indul, január 28. és február 3. között lehet leadni a voksokat.
“Budapest több pontján, köztéri stárakban lehet majd szavazni, de az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritás és a DK irodáiban is”
– tette hozzá. A helyek listáját az elovalasztas2019.hu oldalon lehet megtalálni.

Ami már biztos, hogy lesz nyitva sátor reggel 9-től este 7 óráig a Széll Kálmán téren, a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, a Móricz Zsigmond körtéren, illetve a Határ úton is.

Hírdetés

Aki az ajánlás időszakában regisztrált, online is szavazhat; az érintettek kapnak egy kódot, ennek segítségével tudnak voksolni.

Eredmény vasárnap estére várható, 18-19 óra felé.

Hogy mikor lesz az előválasztás második fordulója, arról amiatt nem tudni, hogy az eddig ismertek mellett további jelöltek merültek fel. Korábban, a baloldali pártok és Puzsér Róbert független jelölt közötti egyezség szerint szellemében arról volt szó, hogy ennek júniusig meg kell történnie.

Horváth Csaba és Karácsony Gergely először az InfoRádió Aréna című műsorában vitázott egymással:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »