Ellenzéki előválasztás: a jövő szövetségéről és 10 ezer szavazóról beszéltek a jelöltek

Ellenzéki előválasztás: a jövő szövetségéről és 10 ezer szavazóról beszéltek a jelöltek

“Az előválasztás arról szól, hogy a pártok átengedik a jelölés jogát a demokrácia főszereplőinek, a választópolgároknak” – mondta el az InfoRádiónak az előválasztás első lényegi szakaszának nyitónapján Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Szerinte ahhoz szükséges az előválasztás, hogy érdemi legitimitású és elfogadottságú jelöltek szálljanak harcba a főpolgármesteri címért.

Szerinte
“történelmi lépést tett az ellenzék” hétfőn, amikor elindították Magyarország történetének első előválasztását, büszke erre és arra is, hogy ő lehet az egyik jelölt.
Buzdítja a választópolgárokat, hogy ezen a héten az egyik budapesti köztéri sátornál vagy baloldai ellenzéki pártirodán adja le a voksát a szimpatikusabb jelölt javára.

Mint beszámolt róla,

a Nyugati téren, ahol hétfő délelőtt ő volt, sorban álltak a szavazásért.

“Azt látom, azt hallom, hogy a város számos pontján szavaznak, csináljunk egy olyan új kultúrát, ahol egy természetes dolog, hogy a választópolgárok véleményét kikérjük” – húzta alá Karácsony Gergely.

Hírdetés

Budapesten mintegy 10 ezer ember részvétele szerinte biztosan várható, ezzel elégedett is lenne.

A nyilvánosságban megjelent, hogy Karácsonyt támogatja Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnök is. Ezt kommentálva elmondta, büszke a változást akaró budapesti emberek támogatására, köztük Bálint gazdáéra és Hajós Andráséra is.

Karácsony Gergely a lakhatás és a közlekedés ügyében lépne előre Budapesten, és egy “zöld” programban egyesítené terveit.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke az InfoRádióval közölte, vasárnap délután kihirdeti az előválasztási bizottság, hogy
Horváth Csaba, a szocialisták jelöltje és Karácsony Gergely közül melyikük lesz Tarlós István kihívója, illetve Budapest következő főpolgármestere.
“Természetes, hogy jelenleg verseny van, azonban Horváth Csaba és Karácsony Gergely vasárnaptól a jövő szövetségét fogják megkötni, más pártokkal, civilekkel és a választókkal együtt. A 2022 felé vezető út legfontosabb pillanata a jövő őszi önkormányzati választás, és azon belül is a budapesti főpolgármester-választás” – értékelt Molnár, aki bejelentette azt is, a győztes mögött közösen kampányolnak majd a baloldali indulók.

A mostani versenytársak vasárnap délutántól a jövő szövetségét fogják megkötni – mondta Molnár Zsolt Hozzátette: az előválasztási vitában kulturált, értékalapú vita volt a két jelölt között.

Molnár szerint mindkét jelölt alkalmas városvezetőnek, amit már bizonyítottak is, de ő ezen a héten még mindenkit Horváth támogatására buzdít.

A két jelölt január 18-án az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »