Ellentámadásba lendült az Iszlám Állam

Ellentámadásba lendült az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellentámadást indított a szíriai Manbij városát ostromló szír felkelők ellen, súlyos veszteségeket okozva az amerikai támogatással harcoló militáns csoportoknak.

 

Meglepetésszerű támadásokkal sikerült visszafoglalnia néhány falut az IÁ harcosainak az USA háttérrel rendelkező Szír Demokratikus Erőktől (SDF), akik közül 28-an elestek a harcokban.

 

Az SDF szándéka az volt, hogy nagy erőkkel beveszi Manbij városát, amivel teljesen az IÁ-ellenes erők kezébe kerülne a török-szír határ.

 

Hírdetés

Manbij városában civil lakosság is tartózkodik. Az SDF ellenőrzi a városból ki-be vezető útvonalakat, de az ostromot elő kell készíteniük, mivel a város tele van csapdákkal.

 

Az IÁ-nak sikerült Raqqa tartományában feltartóztatni a szír kormányerőket is. Az IÁ által két éve kikiáltott kalifátus egyik fővárosa épp Raqqa, amelynek bevételéhez azonban az Oroszország által támogatott kormányerőknek még el kell foglalniuk Tabqa városát, ahol egy gát és egy légibázis van az IÁ ellenőrzése alatt.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »