Elkezdődött a tanárok polgári engedetlenségi akciója

Egy órára felfüggesztik a tanítást az ország számos iskolájában, hogy az oktatási rendszer hibái ellen tiltakozzanak.

A Népszabadság arról számolt be: a demonstráció kapcsán a fővárosi VI. kerület egyik iskolájában tájékoztatót küldtek a szülőknek, amelyben leírták a mai napirendet (feltehetően hasonlóan zajlik a többi, csatlakozott intézményben is). Eszerint a diákok reggel a megszokott időben jelennek meg az iskolában, ám az első óra elmarad. A gyerekekre pedagógusok felügyelnek, a többi tanár és dolgozó az iskola előtt fog állni ahol 9 óráig,  csatlakozhatnak hozzájuk a szülők is.

Az előzetes jelzések szerint 250 iskolában demonstrálnak szerda reggel a tanárok az első tanítási óra ideje alatt. Az első beszámolók szerint a legtöbb helyen, ahol tiltakoznak, nagy tömeg áll az iskolák előtt. A Kettős Mérce úgy számolt: Budapesten a Teleki Blanka Gimnázium előtt, ahonnan elindult az akció, legalább 500-an vannak.

Törvénytelenségre buzdítják a tanárokat, ahelyett, hogy elfogadnák a kormány tárgyalási ajánlatát – így kommentálta az Emmi a pedagógusok polgári engedetlenségét. A kormány álláspontja szerint a gyermekek és a pedagógusok érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja, és ennek hatékony formája a köznevelési kerekasztal – írták.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »