Elkezdődött a regisztráció a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire, másnak nem adhatók át a jegyek

Elkezdődött a regisztráció a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire, másnak nem adhatók át a jegyek

Csütörtökön elkezdődött a regisztráció az augusztus 19. és 21. között tartandó 11. Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeire – közölte a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület.
Mint arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt különleges óvintézkedések és biztonsági előírások mellett, csökkentett programmal tartják meg a rendezvénysorozatot. A programokon csak korlátozott számú néző vehet részt előzetes regisztrációval. (Az istentiszteleteken, miséken és a Szent István napi búcsún való részvételre nem szükséges előzetes regisztráció, ezen eseményekre a templomi szertartásokra vonatkozó hatósági előírások érvényesek). A névre szóló, át nem adható ingyenes jegyeket a www.magyarnapok.ro oldalra kattintva, valamint a főtéri regisztrációs pontnál lehet beszerezni.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a torlódás, valamint az egészségügyi szempontból kockázatos tömeg kialakulását elkerülendő, csak érvényes belépőjeggyel látogassanak el az egyes programokra.

Hírdetés

Ingyenes, névre szóló és más személy számára át nem adható jegyeket – a www.bilete.ro közreműködésével – a Magyar Napok honlapján foglalhatnak az érdeklődők a „Program” menüpontra, majd pedig a kiválasztott eseménynél a „Helyfoglalás” gombra kattintva vagy a megadott e-mail címen. Az ingyenes jegyek kiváltásához – a biztonsági előírások miatt – a résztvevőknek meg kell adniuk pontos nevüket, e-mail címüket, telefonszámukat, valamint személyi- vagy útlevélszámukat.

Egy e-mail címmel egy programpontra legtöbb két jegy váltható ki, ugyanakkor helyet kell foglalni minden olyan gyermek számára is, akinek külön ülőhelyre van szüksége. A regisztrált mozgáskorlátozott résztvevők számára a főtéri rendezvények esetében külön ülőhelyek biztosítottak. A kiváltott jegyeket a programok helyszínein (belépéskor) elektronikusan vagy nyomtatott formában is be lehet mutatni, a jegyen szereplő név igazolására pedig személyi igazolvány vagy bármilyen más, személyazonosságot igazoló fényképes okmány felmutatása szükséges.

A programok helyszínén nem lehet majd kiváltani az ingyenes jegyeket, viszont a már lefoglalt ‒ illetőleg a még rendelkezésre álló, szabad ‒ helyek száma folyamatosan nyomon követhető a helyfoglalásoknál. A mindennapi élet egyéb területeihez hasonlóan, az idei Magyar Napok rendezvényein is kötelező lesz a védőmaszk viselése, a résztvevőknek pedig érkezésük után fertőtleníteniük kell a kezüket, valamint kötelező lázmérésen kell részt venniük. A programok végén a résztvevők kötelesek elhagyni a rendezvények helyszínét azért, hogy a szervezők fertőtleníthessék a kérdéses területet.

Az idei háromnapos rendezvénysorozat keretében megtartják a szokásos Szent István-napi néptánctalálkozót, a kolozsvári magyar filmnapokat és a Caravanact utazószínházi fesztivált. A főtéri színpadon 19-én operagálát, majd Pál István Szalonna és bandája jubileumi koncertjét, 20-án Bogányi Gergely zongoraestjét, majd az Anyám és más futóbolondok a családban című filmdrámát, 21-én pedig a Kaláka együttes koncertjét és a Tanú című magyar filmszatírát nézheti meg a közönség.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »