Elkezdődött a bevándorló élősködők visszatoloncolása Mexikóba

Az amerikai hatóságok elkezdték a szomszédos Mexikóba kitoloncolni azokat a közép-amerikai bevándorlókat, akik menedékkérelmük elbírálására várnak – közölte a mexikói bevándorlási hatóság egyik szóvivője helyi idő szerint kedden este. Elsőként egy hondurasi férfit szállítottak át Tijuana határvárosba, ott kell kivárnia, amíg egy amerikai bíróság döntést hoz az ügyében – írja az MTI.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium tájékoztatása szerint december végén állapodtak meg Mexikóval arról, hogy a szomszédos országba küldik vissza az Egyesült Államokba illegálisan belépő külföldieket, hogy ott várják ki kérelmük elbírálását. A tárca közlése szerint naponta akár 20 bevándorlót is visszaszállítanának Mexikóba az eljárás keretében.

Hírdetés

A mexikói kormány szerint viszont az Egyesült Államok egyoldalú döntéséről van szó. Mexikó mindeddig vonakodott attól, hogy nem mexikói állampolgárságú migránsokat fogadjon vissza északi szomszédja területéről.

A mexikói-amerikai határhoz érkező bevándorlók többsége valamelyik közép-amerikai országból származik. Eddig a határ amerikai oldalán adhatták be menedékkérelmüket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »