Elkezdődött a 34. Galántai Vásár

Elkezdődött a 34. Galántai Vásár

Vasárnap délelőttig forgalomkorlátozásra kell számítani a városban.

Ma elkezdődött és szombatig tart a 34. Galántai vásár. Városszerte érdekes programokkal várják a látogatókat. Reggel lezárták a városon áthaladó 507-es másodrendű főút Béke tér és a neogótikus kastély közötti szakaszát. Délelőtt már elfoglalták az árusok a Fő utcát és kinyitott a Borok utcája. Öt órakor vásári felvonulás indult a neogótikus kastély udvarára, ahol este hatkor hivatalosan is megnyitják a vásárt. A háromnapos rendezvény keretében nemcsak a kastélyparkban, hanem a például a szabadtéri színpadon és a múzeumban is lesznek programok. Kulturális műsorokkal, koncertekkel, előadásokkal, vetélkedőkkel készültek a szervezők. 

Hírdetés

A Honismereti Múzeumba is érdemes betérni a vásár ideje alatt, egyebek mellett a sörfőzésről, az aranymosásról és a csipkeverésről is tájékozódhatnak a látogatók. „Pénteken filcből ujjbábokat és virágokat készíthetünk, Czajlik Péter pedig viaszöntéssel és mézes finomságokkal kedveskedik az érdeklődőknek. Szombaton a látogatók tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatáson vehetnek részt” – tájékoztatott a programról Füssy Katalin, a múzeum idegenforgalmi referense. Pénteken kilenctől hatig, szombaton háromtól ötig várják a látogatókat a múzeumba.
 

Vasárnap délelőtt tízig a Fő utcán kívül lezárták a Park, a Posta a Štúr és a Béke védelmezői utcát, valamint a Mladosť központ mögötti parkolót. Az autósok a Hody és a Šafárik utcán keresztül kerülhetnek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »