Elkerüli a börtönt a Covid-osztályon vérengző kínai férfi

Elkerüli a börtönt a Covid-osztályon vérengző kínai férfi

Hiába követte el az utóbbi évek legbrutálisabb bűncselekményét, nem kell börtönbe vonulnia annak a kínai férfinak, aki a Covid-osztályon egy ollóval végzett kómában lévő betegtársát. A rendőrség által kirendelt orvos szakértők ugyanis olyan mértékű elmetorzulást állapítottak meg nála, amely kizárja a büntethetőséget.

A Blikk megtudta: a gyilkos tudathasadásos elmebajban szenved, minden előzmény nélküli tudatkiesése van. Hétköznapi értelemben ez annyit jelent, hogy a tette előtt pár pillanattal még teljesen normális, majd történik valami, amitől elborul az elméje, és borzalmas dolgokat tehet. Ezt igazolja az elkövető kijelentése is, aki állítja, nem emlékszik semmire.

Hírdetés

Emlékezetes, a 38 éves férfi 2021. március 13-án a Honvédkórház Covid-osztályán ment neki egy betegnek, majd egy kötszerollóval és egy érfogó ollóval legalább harmincszor szemen szúrta az altatásban lévő 54 éves nőt. Végül a biztonsági őrök fékezték meg.

A bulvárlap hozzáteszi, a rendőrség vizsgálta, hogy lehetséges-e, hogy a Covid okozta nála ezt az ép ésszel felfoghatatlan viselkedést. Az ügyben nem érintett szakemberek szerint, ha nem is valószínű, teljesen kizárni sem szabad, hiszen a betegség az idegrendszert is komolyan károsíthatja.

A család jogi képviselőjének tájékoztatása szerint az áldozat családjának rengeteg kérdése volt, amire a mindenre kiterjedő nyomozás válaszokat adott. Természetesen nagyon szerették volna, ha az elkövető akár élete végéig börtönben marad, de tudomásul vették, hogy ez nem így lesz – tette hozzá az ügyvéd megjegyezve: az ügy büntetőjogi része lezárult, hiszen nem lesz tárgyalás sem.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »