Elképesztő összeget költenek Trump lejáratására – a pénzhatalom akarja eltávolítani

Donald Trump támadására költöttek a republikánus és demokrata jelöltek 70 millió dollárt az amerikai elnökválasztás során a negatív hirdetésekre elköltött 132 millióból – derült ki a New York Times legújabb jelentéséből, amit a Kantar Média/CMAG adataiból állított össze.

Magyar Menedék - Badiny

A Kantar elemzői rendhagyó eseménynek nevezték a három oldalról érkező támadásokat: a jelöltválasztásnál saját párttársai próbálják tönkretenni, de már a demokraták is korán elkezdték fúrni. Ezt a kettős támadást egészítik ki azok az elvileg független szervezetek, akik nem támogatásra, hanem csupán Trump kiejtésére törekednek adományaik bevetésével.

Három politikai szuper-akcióbizottság (super PAC) is elsődleges céljának tekinti Trump ellehetetlenítését a republikánus szavazók előtt. A “Növekedés Szervezete”, a “Közös Értékeink” és az “Amerikai Jövő Alap” nevű republikánus adománygyűjtő bizottságok együttesen több mint 23 millióval járultak hozzá a Trumpot lejárató hirdetésekhez.

Hétfőn Hillary Clinton is beszállt a játszmába: nyílt támadást intézett a milliárdos ellen, akit azzal vádol, hogy következetlen kijelentéseket tesz bevándorlás -és abortuszügyben. A volt first lady végül Amerika agresszorának nevezte Trumpot.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »