Elképesztő összeget kér a posta a szoci képviselőtől

Elképesztő összeget kér a posta a szoci képviselőtől

Majd hetvenmillió forintért adja oda a Magyar Posta Tóth Bertalan szocialista képviselőnek a kért dokumentumokat – írja a 444.hu.

Tóth Bertalan az utóbbi hónapokban rászállt a Magyar Postára, és a 100 százalékban állami tulajdonban lévő vállalattól számos szerződést és dokumentumokat kért ki. Eddig a postának az volt a taktikája, hogy az adatokat nem adta át, arra hivatkozva, hogy ezek üzleti titkok. Tóth több ügyben is bíróságra ment, és az eddigi elsőfokú ítéletekben sorra győzött ezekben a perekben – olvasható a portálon.

A képviselő újabb szerződéseket kért a postától, amire az a válasz érkezett, hogy megnézik, mely adatok közérdekűek. Ezeket csak akkor adják oda, ha Tóth Bertalan kifizet nekik 67 763 321 forintot. Ha azonban a „megbecsült terjedelemnél a kért dokumentumok hosszabbak volnának, akkor további 1910 forintot minden oldal után”.

A dokumentumokat elektronikus formában kérte a képviselő, és az adatok tárolásához szükséges merevlemezt Tóth odaadja a postának. A Magyar Posta állítása szerint 35 500 oldalról van szó, a fentebb említett összeg pedig az alábbiak szerint jött ki:

A DVD-k és fénymásolási munkák anyagköltsége 206 821 forint. A mondatokat értelmezni kell, erre 15 percet számolnak, és ez bruttó 7469 forinttért lehet elvégezni óránként. Adminisztratív feladatok: fénymásolás, szkennelés, adatok keresése. Erre 1 269 125 forintot számolnak fel.

Így jött ki a majd 70 milliós összeg. A képviselő azt tervezi, hogy az elkért összegért beperli a Magyar Postát – írja a 444.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »