Elképesztő hiba: nem kék kesztyűben bokszolt Kovács, így kizárták

Huszonegy ökölvívó mérkőzött csütörtökön a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen selejtezőjének második körében. A debreceni Oláh Gábor utcai csarnokban rendezett, legnagyobb volumenű hazai nemzetközi amatőr boksz viadal legnagyobb neve, Harcsa Zoltán nem jutott tovább a 75 kilósok között, ringbe sem léphetett, ugyanis megsérült.

A legutóbbi vb-n szerepelt honfitársaink közül Hámori Ádám (91 kg) továbbjutott, ám Kovács Richárd, aki egyetlen magyarként mérkőzést nyert a hamburgi világbajnokságon, elbukott csütörtökön, nem mindennapi körülmények közepette.

Hírdetés

Kovács teljesen a szövetség honlapjának tanúsága szerint egyértemű pontozásos győzelmet aratott volna az olasz Francesco Jozia ellen, azonban edzője a második menetben jött rá, hogy tanítványa rossz színű kesztyűben bokszol. Az amatőröknél alapvető szabály, hogy ugyanolyan színű kesztyűben kell mérkőzniük, mint amilyen színű sarokban vannak, ez Kovács esetében a kék lett volna.

Így viszont a vezetőbírónak nem volt más választása, mint kizárni Kovácsot, és az olasznak adni a meccset. Kovács valószínűleg soha életében nem fogja elfelejteni, hogy mostantól ő maga is figyeljen a kesztyűjére, de vélhetően a stábja sem.

A verseny pénteken az elődöntőkkel folytatódik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »