Elképesztő hajrával mentett a magyar U21-es válogatott

Elképesztő hajrával mentett a magyar U21-es válogatott

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott a lengyel csapattal az Európa-bajnoki selejtezők pénteki játéknapján.

A gól nélküli első félidőt követően a második felvonás elején Bukta jobb oldali beadásából Németh András szerezte meg a vezetést a magyaroknak, de a lengyelek tizenegyesből alig több mint tíz perc múlva egyenlítettek.

A hajrára fordulva Németh a kapufát találta el, a 81. percben pedig a csereként beállt Marcel Wedrychowski megfordította az állást. A folytatásban két piros lapot is láthatott a közönség, mielőtt Németh – egy nagy kapushibát kihasználva – ismét a kapuba talált, így az egyik pontot itthon tartotta a magyar csapat.

Gera Zoltán szövetségi edző együttese szeptemberben 2-1-re alulmaradt Izraellel szemben, majd 4-0-ra nyert San Marinóban. A nemzeti csapat négy nap múlva a németeket fogadja. A csoport hatodik gárdájával, a lett válogatottal november 12-én találkozik először, négy nappal az izraeli visszavágót megelőzően.

Hírdetés

A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, az első helyezettek és a legjobb második – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijut a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot játszik jövő szeptemberben.

Eredmények:

U21-es Eb-selejtező, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Lengyelország 2-2 (0-0)

gól: Németh (48., 95.), illetve Benedyczak (61., tizenegyesből), Wedrychowski (81.)
piros lap: Major (92.), illetve Skoras (90.)

A csoport állása: 1. Németország 9 pont, 2. Izrael 6, 3. Magyarország 4 (7-4), 4. Lengyelország 4 (5-4), 5. Lettország 3, 6. San Marino 0


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »