Elképedsz, ha meglátod hogyan fogadta Izland népe a válogatottat

Több tízezer szurkoló fogadta Reykjavíkban a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon negyeddöntős izlandi válogatottat, amelynek tagjai egy nyitott tetejű busszal vonultak végig a főváros utcáin az őket ünneplő tömeg előtt. Izland népessége egyébként 320 ezer fő, ebből 120 ezren élnek a fővárosban.

A csapatot, amely 5-2-re kikapott a házigazda franciáktól vasárnap este, Keflavík repülőteréről vitték az Arnarhóll Parkba, ahol a játékosok és a szakmai stáb tagjai színpadra állva köszönték meg a szurkolást.

“Franciaországban csak sejtettük, hogy Izlandon milyen a hangulat, de ahogyan itt fogadtak és kísértek minket a fővárosban, az egyszerűen fantasztikus”

– nyilatkozta Lars Lagerbäck szövetségi kapitány, aki biztosan távozik a válogatottól. Aron Gunnarsson csapatkapitány azt mondta, ezzel az Eb-szerepléssel “nem laktak jól” a futballisták, s továbbra is éhesek a sikerre.

 

 “Most nem szabad leállnunk, mert együtt elértük ezeket az eredményeket, és újra és újra el akarunk érni hasonlókat” – mondta Gunnarsson. Lagerbäck helyét a másik szövetségi kapitány, Heimir Hallgrímsson veszi át, akinek az ősszel induló világbajnoki selejtezősorozatban az lesz a feladata, hogy kijuttassa Izlandot az oroszországi tornára.  „Ez sokkal keményebb feladatnak ígérkezik, ugyanakkor meg lennék lepve, ha a válogatott játékosok közül csak kevesen igazolnának át nagyobb klubokba” – jelentette ki Hallgrímsson. Izland a vb-selejtezőben Horvátországgal, Ukrajnával, Törökországgal, Finnországgal és Koszovóval szerepel egy csoportban.

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »