Elkapták azt a két tizenéves fiatalt aki megölte a gólyát

A legfrissebb értesülések szerint elkapták azt a két tizenéves fiút, akik feltehetőleg megöltek egy gólyát Jászapátiban.

Az egyik nyomravezetői díjat felajánló szervezet tájékoztatta a Szoljon.hu-t, hogy elfogták a gólyagyilkos fiatalokat.

– Parkunk mindig fontosnak tartotta az állatok védelmét. A nálunk megtalálható állatok nagy része mentett. Fő célunk az állatok védelme és mentése, amikor csak tehetjük üldözzük az ilyen barbár cselekedetet és amit anyagi lehetőségeink engednek mindent megteszünk ezek ellen és ezen ügyek felderítésében. Sajnos ez nem mindig jár sikerrel, de ebben az ügyben ma eredmény született és szerencsére megtalálták az elkövetőket – mondta el
Kádár Patrícia, a Szigethalmi Családi Vadaspark munkatársa.

– Egy elpusztult gólyát találtak 2016. május 9-én a reggeli órákban egy jászapáti általános iskola udvarán – mondta el Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
– A helyi rendőrök azonnal a helyszínre mentek és adatokat gyűjtöttek. A beszerzett információk alapján a Jászapáti Rendőrőrs eljárást indított természetkárosítás bűntett és állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. Az ügyet szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A nyomozók és munkatársaik egy nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a madarat bántalmazó két 15 éves fiút. A helyi fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését.

 

Forrás – szoljon.hu

 

 

Rovatok: Zöld Válasz


Forrás:zoldvalasz.hu
Tovább a cikkre »