Elkapták az SZFE-s maszkot viselő nőre késsel támadó ámokfutót

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a 151-es buszon történt támadás elkövetője után, és a férfit nyolc órán belül kézre kerítették – közölte a rendőrség honlapja.

Az eset csütörtök reggel 7:40-kor történt a csepeli Szent Imre téren várakozó 151-es buszon. Az eddig ismert információk szerint egy nőn SZFE-s maszk volt, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való szolidaritásként terjedt el, miután az oktatási intézményt kisajátította a kormányzat.

A maszk miatt szóváltás alakult ki, majd a férfi késsel megsebezte a nő arcát, igaz, bár a mentők kórházba vitték őt, de szerencsére csak nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény felderítésére nyomozócsoportot hozott létre, és az elkövető felkutatására hajtóvadászatot indított.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit pár órán belül azonosították, Ó. Bence ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A budapesti nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen nyolc órán belül elfogták a 37 éves férfit, elszámoltatása folyamatban van. A BRFK Nyomozó Főosztály közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt folytat eljárást, így ezek is arra utalnak, hogy a késes ámokfutónak valóban a kormánykritikával volt problémája.

Az esetre Karácsony Gergely főpolgármester is reagált, a politikus közölte, a BKK minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében, a kiprovokált gyűlöletnek pedig végig kell vetni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »