Elkapták az elmebeteg amerikai gyilkost

Elfogták az elmebeteg gyilkost, aki megszökött egy pszichiátriai intézetből Washington államban – közölte helyi idő szerint pénteken a rendőrség.

A 28 éves Anthony Garver szerdán szökött meg másodmagával. Társát, az 58 éves Mark Alexander Adamset már csütörtökön elfogták. Garver szökésük után autóbusszal Seattle-ből az állam másik, keleti végében található Spokane városba utazott, ahol felismerték csütörtökön. Később járt szülei házánál is. Apja bejelentésére a rendőrség keresőkutyák és helikopterek segítségével hajtóvadászatot indított utána egy erdős területen, és ott fogták el.

Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanúja miatt tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson viszont kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható. Ezért egy pszichiátriai intézetbe vitték.

Garver és Adams egy ablakon kimászva szökött meg a zárt osztályról. Az intézetet az előírások be nem tartása miatt korábban már többször figyelmeztették hatóságok, és emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »