Elkapták a kölni erőszak kulcsfontosságú gyanúsítottját

Bolti lopás miatt bukott le a “kölni erőszakként” elhíresült újévi molesztálás kulcsfontosságú gyanúsítottja, egy 19 éves marokkói fiatal. A német rendőrség a határnál várja, hogy a svájci hatóságok átadják nekik a férfit, aki információik alapján az erőszak főszervezői közé tartozott.

Még szerdán letartóztatták Svájcban azt a 19 éves fiatalt, aki kulcsfontosságú szerepet játszott a szilveszter éjjeli kölni erőszak megszervezésében – írja a Local német hatósági információkra hivatkozva.

A fiatal 24 éves barátjával cigarettát és élelmiszereket lopott egy határvárosi boltból, de miután távoztak, a biztonsági őr követte őket. Miután a fiatalok átlépték a svájci határt, a biztonsági őr értesítette a német rendőrséget, akik riasztották a svájci határőrséget.

A határőrök egyike azonban felismerte a 19 évest, mint az újévi molesztálások egyik fő felbujtóját. Miután leellenőrizték a fiatalt, kiderült, hogy valóban ő az egyik feltételezett erőszaktevő, az ellene kiadott európai elfogatóparancsra is hamar fény derült.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »