Elkapták a férfit, aki bankot rabolt az Oktogonnál

Húsvét hétfő délelőtt elfogták azt a P. Balázst, aki február 24-én kirabolta az Oktogon terén található Citibankot.

A Krisztina körúton kapták el hétfő délelőtt P. Balázst, az Oktogon terén található Citibank kirablóját – számolt be róla a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel. A 43 éves férfit fegyveres rablással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják. Péntek este írtuk meg, hogy a negyven év körüli férfit azonosították, ellene országos elfogatóparancs volt érvényben. A az elkövetőről a bankrablás után is készült videófelvétel.

P. Balázs február 24-én, 9 óra 40 perc körül rabolta ki az Oktogon téri bankfiókot – a férfi fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette meg a bent dolgozó alkalmazottat. Az így megszerzett pénzzel elmenekült a helyszínről.

A rendőrség honlapjának közlése szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá egy február 18-ai rablással és egy március 22-ei, fegyveres rablási kísérlettel. Előbbit az V. kerületben, a Széchenyi téren követték el, utóbbival pedig Solymáron próbálkoztak.

Az előállított férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a BRFK Rablási Osztálya pedig előterjesztést tesz előzetes letartóztatás indítványozására.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »