Elkapták a bombával fenyegetőző férfit

Péntek este éppen a díjátadó kezdődött volna a 2. Magyar Klipszemlén, amikor rendőrök és tűzszerészek jelentek meg a helyszínen.

Péntek este fél kilenc körül a rendőrséghez telefonon érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi agresszíven viselkedik, és elmondása alapján két bombát helyezett el egy belvárosi moziban, melyeket fel fog robbantani. 

Ezért a rendőrök a filmszínházat kiürítették, majd a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai átvizsgálták az épületet, ahol robbanó anyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

A Police.hu legfrissebb információ szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai N. Pétert szombat délelőtt a XIII. kerületi Népfürdő utcában elfogták, majd előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

A 36 éves budapesti férfi ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vétele mellett – a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága. A rendőrök előterjesztést tesznek N. Péter előzetes letartóztatásának indítványozására.​


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »