Eljátszotta utolsó koncertjét a Black Sabbath

Eljátszotta utolsó koncertjét a Black Sabbath

Túl van utolsó koncertjén is a heavy metal úttörője, a Black Sabbath – közölte a BBC. A kétórás bulit hazai pályán nyomták le: tizenöt számot játszottak a birminghami NEC Arenában, végül első nagy slágerükkel, a Paranoiddal zárva a fellépést.

Történelmet írtak„Az a lényeg, hogy ezek az emberek mégsem csak dalokat írtak – egyébként nagyszerűeket, és úgy tűnik, maradandókat is szép számmal –, hanem történelmet is. Egyfelől megérdemlik a tiszteletet. Másfelől mi is megérdemeljük, hogy egyszer az életben egy levegőt szívjunk velük. Mintha múzeumba mennénk. Igen, vannak néhányan, akiket meg kell csodálni, ha lehet, és amíg lehet” – írta a The End turné tavalyi, budapesti állomásáról Gazda Albert.

Hírdetés

A koncerten szerpentinek hullottak a magasból, és léggömbök emelkedtek fel, mikor a 68 éves énekes, Ozzy Osbourne közel fél évszázadnyi támogatást köszönt meg a rajongóknak.

A Black Sabbath búcsúturnéja, a The End Tour tavaly januárban indult az Egyesült Államokban, és nyolcvanegy fellépés után most szombaton zárult az Egyesült Királyságban. Játszottak Ausztráliában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában, hogy végül Birminghamban búcsúzzanak egy dupla koncerttel.

A zenekart még 1968-ban alakította meg Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszeros, Bill Ward dobos és Ozzy Osbourne énekes. Utóbbi 1977-ben kilépett, helyét pedig a Rainbow frontembere, Ronnie James Dio vette át. Az ő hét évvel ezelőtti halála után végül összeállt a klasszikus felállás, bár az egység nem tartott soká: Ward nem játszott a csapattal 2012 óta, az utolsó koncerteken így Tommy Clufetos dobolt, illetve billentyűsként beszállt még Adam Wakeman. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »