Eljárás indult a viccpárt aszfaltpingálói ellen

Eljárás indult a viccpárt aszfaltpingálói ellen

Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség, mert néhány aktivista színesre festette az aszfaltot Budapesten. A Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt ezzel akarta felhívni a figyelmet a járdahibákra a fővárosban. A Hír TV-nek nyilatkozó ügyvéd szerint nem lenne indokolt a büntetés az ügyben.

Színesre festett aszfaltdarabok láthatók a fővárosi Dob utcában. A töredezett betont egy viccpárt aktivistái pingálták ki, nem sokkal később rendőrök intézkedtek velük szemben. Az egyenruhások lakossági bejelentésre érkeztek a helyszínre.

„Másfél óra telefonálgatás után arra jutottak, hogy végül is elengednek minket, és nem indítanak semmiféle eljárást. Később hallottuk, hogy egyrészt civil ruhás rendőrök kérdezgették a környező kocsmákban, hogy ki festett, illetve valaki látta helyszínelni is a rendőröket. Vettek festék- és, gondolom, dns-mintát, azóta hallottuk, hogy eljárás is indult. Meglepődtünk, de nyilván majd fellebbezünk, hogy ha valamiféle bírságot megpróbálnak kiszabni ránk” – nyilatkozta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

A rendőrség rongálás vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A falfirkát a Büntető törvénykönyv is ismeri, elkövetője akár egyéves szabadságvesztést kaphat, a Hír TV által megkérdezett ügyvéd szerint ez nem lenne indokolt ebben az esetben. „Megítélésem szerint az ügynek semmiféle társadalomra veszélyessége nincs, tehát semmiféle büntetést kiszabni ezért az elkövetőkkel szemben nem kell, indokolatlan. Sőt, talán meg is lehetne őket dicsérni, hogy a közterület-fenntartók helyett elvégzik azt a nagyon fontos munkát, hogy felhívják a figyelmet a járdák és az utak baleset-veszélyességére” – fogalmazott Magyar György.

Nem tétlenkedtek sokáig a hatóságok akkor sem, mikor múlt héten joghurttal öntötték le Rogán Antalt. Az akcióban részt vevő két férfit azóta már gyorsított eljárásban el is ítélték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »