Eljárás indult a Masterplast romániai leányvállalata ellen

Eljárás indult a Masterplast romániai leányvállalata ellen

Az Országos Adóhatóság (ANAF) eljárást indított a Masterplast romániai leányvállalata ellen, s egyben mintegy 10 millió lej értékű jelzálogjogot jegyeztet be a cég ingatlanaira – közölte az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

masterplast-33-copy_b

A tájékoztatás szerint a leányvállalat beszállítóit érintő, antidömping-tilalom alá eső termékek importjához kapcsolódó, feltételezett adótartozás miatti vizsgálatot terjesztett ki az adóhatóság a Masterplast Románia Kft-re. Az adóhatóság „az eljárás idejére – élve adójogi lehetőségeivel – végrehajtási biztosítékul 10 118 411 lej értékű, második ranghelyi jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be”.

A Masterplast Nyrt. egyeztetett romániai jogi szakértőkkel, és az intézkedés ellen a törvényes 15 napos határidőben fellebbezést nyújt be. Az intézkedés a román leányvállalat működését, gazdasági tevékenységét nem érinti, nem korlátozza – közölték. A Masterplast romániai idei féléves árbevétele 5,8 millió euró volt, ami egy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »