Elítélték Bödör MMA-harcos barátját, aki tavaly halálra gázolt egy fiatal nőt

Elítélték Bödör MMA-harcos barátját, aki tavaly halálra gázolt egy fiatal nőt

Nyitókép: REPRO FOTO/OKTAGON MMA

Az egykori MMA-harcos Matúš Mečár tavaly októberben gázolta el a 27 éves Luciát.

Nobert Bödör barátja, az egykori MMA- harcos Matúš Mečár tegnap a Nyitrai Járásbíróságon beismerte, hogy tavaly a gyalogátkelőhelyen elgázolta a 27 éves Luciát.

A férfit hároméves szabadságvesztésre ítélték öt évnyi próbaidővel, emellett 6 évre eltiltották a vezetéstől.

Hírdetés

Bödör MMA harcos ismerőse tavaly halálra gázolt egy fiatal nőt. A bíróság “hibákra” hivatkozva elutasította a vádemelést

A közlekedési baleset Nyitra központjában történt, amikor a fiatal nő munkából tartott hazafelé. A Štúr utcában Mečár nagy sebességgel haladt Mercedes S350 típusú gépkocsijával, amikor elgázolta a 27 éves Luciát, aki épp a zebrán haladt át. A fiatal nő életét már nem tudták megmenteni.

A szakértő szerint a férfi 64–78 km/órányi gyorsasággal haladt. Az ügyész az utak kalózának nevezte Mečárt, ugyanis a járművezetői kártyájában 50 szabálysértése szerepel gyors vezetés, illetve volán mögötti telefonálás miatt.

Az ügyész és az elhunyt családja is börtönbüntetés követelt a sportolónak, ám a védőügyvéd ragaszkodott a feltételekhez. Ezt azzal indokolta, hogy Mečár beismerte a bűnét, a családnak pedig kifizette a kártérítés egy részét. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a kerületi bíróságra kerül.

TvNoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »