Elítélték az osztrák Weekend Magazin cikkét

Nyilatkozatban ítélte el Perényi János, bécsi magyar nagykövet az osztrák Weekend Magazin című lapnak a hét végén megjelent, Magyarországot negatív színben feltüntető cikkét, amely az osztrák-magyar Európa-bajnoki mérkőzést a “jó és gonosz” összecsapásaként mutatta be.

Perényi János az APA osztrák hírügynökségnek és osztrák médiumoknak kedden eljuttatott állásfoglalásában visszautasította a lapban megjelent állításokat.

“Rendkívül szerencsétlennek és elfogadhatatlannak tartom, ha a sport szellemiségével visszaélve, azzal kapcsolatban negatív érzelmeket keltenek és egy futballmeccset ellenségeskedésként jelenítenek meg. Sajnálattal kellett megállapítanom, hogy a Weekend Magazin legutóbbi kiadásában éppen ez történt. Ha a nemzeti válogatottjaink közötti mérkőzést a két ország kormányfőinek fotójával a címlapon a +jó és rossz küzdelmeként+állítják be, az sajnos pontosan az ilyen sportesemények valódi értelmét sérti meg és súlyosan károsítja népeink évszázados (sport)barátságát” – mutatott rá a nagykövet.

“Ezért kötelességemnek érzem, hogy ezt a teljességgel megengedhetetlen megközelítést – hasonlóan a kapcsolódó cikkek hamis állításaihoz – határozottan visszautasítsam” – szögezte le Perényi János.

Nyilatkozatában a nagykövet utalt arra, hogy a sport összeköti az embereket és a nemzeteket, barátságokat szül közöttük és megerősíti azokat. “Most, amikor Európa rendkívüli kihívások előtt áll, nagyobb szükségünk van erre az összekötő erőre, mint valaha. Így Ausztria és Magyarország együttműködnek a partnerség szellemében és közösen keresnek megoldásokat az egész kontinensünket foglalkoztató, sürgető kérdésekre kétoldalú és európai szinten egyaránt ” –  fogalmazott Perényi János.

A bécsi magyar nagykövet hangsúlyozta: Magyarország a szoros együttműködés és párbeszéd híve a politikában és a sportszerű küzdelemé a zöld gyepen.lték


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »