Elítélték a megerőszakolt nőt Amerika dúsgazdag arab kedvencénél

Katarban egy év felfüggesztettre ítéltek egy március óta fogvatartott holland nőt házasságon kívüli nemi kapcsolat miatt, írja az MTI. Ahogy az korábbi cikkünkből is kiderült, a Laura néven azonosított nő azt állította, megerőszakolták. Az ügyben érintett szír férfit is elítélték, az ő büntetése száz ostorcsapás a házasságon kívüli szexért és további negyven az alkoholfogyasztásért, mivel Katarban mindkettőt tiltja a törvény.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A holland nagykövet az al-Dzsazíra katari hírtelevíziónak elmondta, a nőnek nem kell letöltenie a büntetését és még a napokban hazatérhet Hollandiába. A hétfői bírósági határozat értelmében Laurát kiutasítják az emírségből, valamint átszámítva 230 ezer forintos büntetés kifizetésére kötelezik. A nő még márciusban egy barátjával turistaként érkezett Katarba, az eset pedig a fővárosban történt, ahol állítása szerint egy este valamit kevertek az italába. Ezt követően már csak arra emlékezett, hogy egy idegen helyen, ruha nélkül ébredt és rájött, hogy megerőszakolták. A történteket jelentette a rendőrségen, azonban ott őt vették őrizetbe.

A döntés nem egyedi a Perzsa-öböl menti országoknál, korábban már az Egyesült Arab Emírségekben és Dubajban is ítéltek már el megerőszakolt nőket hasonló váddal. Az eset azért is jelenthet problémát, mert Dohában, a katari fővárosban rendezik majd a 2022-es foci vb-t is, ami rengeteg, a szigorú helyi törvényeket nem ismerő külföldi turistát vonz majd az országba.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »