Elítélték a daraboló drogdílert

Életfogytiglani fegyháztüntetésre ítélték jogerősen a minap Földes-Szabó Attilát, aki legkorábban 40 év után szabadulhat feltételesen. Az ítélet szerint a ma 47 éves elítélt 2008-ban megölte két drogkereskedő üzlettársát, holttestüket feldarabolta, és egy balatoni nádasban szétszórta.

Földes-Szabó Attila az 1999-es Fő utcai órásgyilkosság egyik vádlottja volt, ám a 8 évig tartó, bíróváltás miatt újra is kezdett perben nem tudták kétséget kizáróan rábizonyítani a vádat, és felmentették. Ezért 204 millió forintra perelte az államot a jogtalan fogva tartása miatt, és végül 25 millió forint kártérítést kapott.

Az egykori dezertált légiós, majd boncmester ebből a pénzből drogüzletbe kezdett, amelynek a vége kettős gyilkosság lett. Két üzlettársával Dél-Amerikából hoztak be kokaint, amit golfütőkbe rejtettek, ám üzleti vitába keveredtek, mire Földes-Szabó úgy döntött, megöli társait. A két áldozat 2008 májusában Földes-Szabó óbudai bérelt lakásába ment. Földes-Szabó a házban erőszakkal az egyik áldozattal leragasztatta a másik száját, majd összeköttette kezét és lábát. Ezután 2-2-szer hátulról fejbe lőtte mindkettőjüket, majd feldarabolta és zsákba csomagolta a holttesteket, amiket a Balatonnál egy nádasba dobott. A maradványokat megtalálták. Földes-Szabó azon bukott le, hogy nem eléggé alaposan takarította ki a mészárlás helyszínét, egy bűntársa pedig vádalkut is kötött.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 06.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »