Elítélt exminiszter akar Zsolna polgármestere lenni

Elítélt exminiszter akar Zsolna polgármestere lenni

Marián Janušek (SNS) volt építésügyi minisztert 12 év börtönbüntetésre ítélték az ún. faliújságtender miatt, de neki egészen más tervei vannak.

A Žilinec (Zsolnai) újság információi szerint a volt miniszter aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy indulhasson Zsolna polgármesteri székéért. A hírt később maga Janušek is megerősítette az Aktuality.sk-nak.

A november 10-re kiírt önkormányzati választásokon az sns-es exminiszter tehát szeretné elődjéhez, Ján Slotához hasonlóan elfoglalni a város vezető pozícióját. Janušeknek egyébként egyelőre két ismert ellenfele van a posztért.

Hírdetés

A volt minisztert a bíróság első fokon 12 év börtönre és 30 ezer euró kifizetendő bírságra ítélte. Ezen kívül 5 évre eltiltanák a köztisztviselői funkciók betöltésétől.

Janušek fellebbezett az ítélet ellen, és nem valószínű, hogy a választásokig eredmény születne ügyében. Tavaly októberben egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát bűnösnek, csupán “valakit be kell zárni, hogy megmutassák, Szlovákia hogy harcol a korrupció ellen”.

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »