Elindultak a zarándokok Felső-Háromszékről

Elindultak a zarándokok Felső-Háromszékről

A kézdi-orbaiszéki főesperesség, Hölgyes Pál Zsolt zágoni római katolikus plébános és Olosz Gergely idén, az irgalmasság évében ötödik alkalommal szervezte meg a felső-háromszéki gyalogos zarándoklatot Csíksomlyóra.

A zarándoklaton mintegy kétszázan, zö­mében fiatalok vesznek részt, őket több kézdiszéki egyházközség plébánosa is elkíséri. A zágoni zarándokokhoz Kézdivásárhelyen a gelencei, szentkatolnai, csernátoni, torjai és ozsdolai résztvevők, a kézdiszentléleki Szent István-szobornál Kézdiszentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Esztelnek, Kézdicsomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck csatlakozott.

Kézdikővár határában és Kézdikurtapatakon az ottani zarándokok álltak be a menetbe, melléjük a Kászonokban újabb harminc ifjú zarándok társult. A csomagok szállításáról a szervezők gondoskodtak.

A zarándokok tegnap reggel Vargha Béla főesperes, Hatos Mihály torjai, Kopácsi Ferenc kézdialmási és Hölgyes Pál Zsolt zágoni plébános által celebrált szentmisén vettek részt a kézdivásárhelyi-kantai Szentháromság ró­mai katolikus műemlék templomban, ahonnan fél tizenkettőkor elindultak a Kászonok irányába.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »