Elindult a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár hivatalos honlapja

Elindult a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár hivatalos honlapja

Szeptember 1-jén elindította önálló honlapját a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár, ahol a bibliotéka története mellett annak szolgáltatásairól, állományáról, gyűjteményeiről is találhatók hasznos információk, illetve a könyvtár online katalógusához is hozzáférnek a kutatómunkát végző érdeklődők.

A honlapon elérhető a könyvtár online CORVINA-katalógusa, melynek összeállításán több mit egy éve dolgoznak az intézmény munkatársai. A mintegy 60 ezer dokumentumot tartalmazó állományból jelenleg több mint hétezer könyvészeti és folyóirat rekord kereshető vissza a katalógusban, a közeljövőben pedig egyéb gyűjteményi jegyzékekkel is kiegészítik a katalógusok listáját.

A honlap külön aloldalán a Pécsi Egyházmegye történetével és a bibliotéka gyűjteményének különleges darabjaival kapcsolatos, friss és korábbi ismeretterjesztő blogbejegyzéseket olvashatnak.

A 21. század kívánalmainak megfelelően a jövő évre tervezik a honlap digitális könyvtár oldallal való bővítését is, ahol elsősorban az egyedi és védett muzeális dokumentumokat, továbbá az egyházmegye történetének nyomtatott forrásait adják majd közre és teszik online kutathatóvá.

Hírdetés

A honlapra folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb tartalmak, melyekkel a gyűjteményekben való búvárkodást és a kutatásokat kívánják segíteni. A könyvtár munkatársai készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére személyesen és online küldött megkereséseken keresztül.

A Pécsi Egyházmegye arculatához igazodó weboldal a könyvtár.pécsiegyházmegye.hu címen érhető el.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »