Elindult a Johannis jelölését támogató aláírásgyûjtési kampány

Elindult a Johannis jelölését támogató aláírásgyûjtési kampány

Szüksége van egy jelzésre a román állampolgárok részéről, hogy támogatják őt, jelentette ki Klaus Johannis államelnök szombaton, a fővárosi Egyetem (Universităţii) téren, ahol a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elindította az aláírásgyűjtési kampányt az államelnöki jelölés támogatására.

„Szükségem van erre a jelzésre a románok részéről, azt akarom, hogy együtt folytassuk. Fontosnak tartom ebben a pillanatban azt hangsúlyozni, hogy ‘együtt’, mivel együtt kell újraépítenünk a román államot. A PSD kudarcközeli állapotba taszította Romániát. Világos tehát: ez így már nem mehet tovább, szinte mindent újra kell építenünk. Hajlandóak vagyunk, én hajlandó vagyok erre, tudom, hogyan kell cselekednünk, és meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után, legyenek azok beütemezés szerintiek, vagy előrehozottak, összehozok egy erős csapatot, amellyel elkezdhetjük a munkát egy normális, egy jobb Románia érdekében” – fejtette ki Johannis támogatói körében.

Az államfő utalt ugyanakkor a Victoriei térre tervezett tüntetésre is.

Hírdetés

„Augusztus 10-e – most egy éve valami olyasmi történt, ami nagyon szépen kezdődött, de azután a rendszerváltás utáni időszak egyik nagy tragédiájába torkollott. A PSD-s kormány rátámadt saját állampolgáraira” – mondta Johannis, hozzátéve, ki kell hogy derüljön, mi is történt egy évvel ezelőtt.

A bukaresti Egyetem téren jelen van többek között Ludovic Orban PNL-elnök, Rareş Bogdan európai parlamenti képviselő, Violeta Alexandru, a fővárosi szervezet elnöke. A fővárosi kerületek szervezeteinek az elnökei, illetve más liberális vezetők is kint vannak a téren, valamint egy csapat önkéntes.

Az államelnököt támogató polgárok is gyülekeznek a téren, többek között ‘Egy normális Romániáért’, ‘Johannis az én elnököm’ feliratú plakátokkal vonulva fel. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »