Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás

Már lehet jelentkezni a 2022 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre – jelentette be csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

A továbbtanulni készülőknek hiteles és pontos információkért a megújult felvi.hu oldalra érdemes ellátogatniuk.

Hírdetés

A felvételi eljárás az évek óta megszokott módon, elektronikusan zajlik, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be a jelentkezésüket. A hallgatók már egy alapjaiban megújult felsőoktatási rendszerben szerezhetnek a munkaerő-piaci kereslethez igazodó végzettséget. A diploma minden számottevő felmérés szerint jelentősen javítja az elhelyezkedési lehetőségeket és kiemelkedő bérezést garantál – írta az ITM.

Az érdeklődők háromszázféle alapképzésből válogathatnak 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket.

Schanda Tamás a tárca közleménye szerint kifejtette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, a kormány célul tűzte ki egy magasabb minőséget nyújtó és teljesítményelvű rendszer létrehozását. Egy olyan kiszámítható és az eddiginél rugalmasabb működési környezetet kívántunk kialakítani, amely jelentősen növeli a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az új fenntartói modell sikerességét igazolja a nemzetközi gyakorlat is, hiszen a világ legjobb tíz egyeteméből hét alapítványi formában működik – hangsúlyozta. Az érdeklődők januárban az Educatio szakkiállításon is megismerkedhetnek az egyetemek kínálatával – fűzte hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »