Elhunyt Paolo Sardi bíboros

Elhunyt Paolo Sardi bíboros

Július 13-án, 84 éves korában rövid betegség után a római Gemelli kórházban elhunyt Paolo Sardi bíboros. Gyászszertartását július 15-én, hétfőn délelőtt mutatta be a Szent Péter-bazilikában Tarcisio Bertone bíboros, korábbi államtitkár. A végső ajánlást és búcsúvételt Ferenc pápa végezte.

A Szentatya együttérzését az elhunyt hozzátartozóival részvéttáviratban fejezte ki, melyben köszönetet mond Istennek Paolo Sardi bíboros építő tanúságtételéért. A bíboros élete nagy részét a Szentszék szolgálatának szentelte. Ferenc pápa hálás és elismerő szavakkal méltatta az elhunytat táviratában, amelyet Pietro Angelo Sardinak és feleségének címzett.

Az egyházfő részvétét nyilvánította az acqui-i egyházmegye közösségének is, majd kiemelte a bíboros teológiai felkészültségét, tudását és tehetségét, valamint kitartó és diszkrét munkáját, mellyel Szent VI. Pál, I. János Pál, Szent II. János Pál és XVI. Benedek pápa tevékenységét támogatta. A pápa csatlakozik a hívek imáihoz, akik nap mint nap jártak a főpap miséire a Szent Péter-bazilikába. A Szentatya kiemeli, a bíboros mindig hű maradt püspöki jelmondatához: „Esto vigilans” – jó és éber szolga volt.

*

Hírdetés

Paolo Sardi bíboros hosszú időn át szolgálta a Szentszéket: 1992-től négy éven át az Államtitkárság általános ügyeinek helyettes tanácsosa volt, majd 2004-ig apostoli nuncius. 2004 és 2010 között helyettes camerlengo bíboros, egy évig a Máltai Szuverén Lovagrend helyettes patrónus bíborosa. 2010-től 2019-ig a római Segítő Szűz Mária-templom diakónus bíborosaként szolgált.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »