Elhunyt Christian Bobin francia író, költő

Elhunyt Christian Bobin francia író, költő

Hetvenegy éves korában, november 24-én elhunyt Christian Bobin francia író, költő, aki az Assisi Szent Ferenc életét feldolgozó Le Très-Bas (A legalacsonyabb) című kötetéért 1993-ban elnyerte a Katolikus Irodalmi Díjat – adta hírül a Vigilia szerkesztőségének Facebook-oldala.

Christian Bobinnek hazájában mintegy hatvan önálló kötete jelent meg, közülük több is jelentős közönségsikert aratott. Írásai az egyszerűséget, a létezés csodáját ünneplik, amely egyaránt magába foglalja a lét biztonságát és törékenységét, minden gyengédségét és borzalmát. Az Assisi Szent Ferenc életét feldolgozó Le Très-Bas (A legalacsonyabb) című kötetéért 1993-ban elnyerte a Katolikus Irodalmi Díjat, 2016-ban munkásságáért a Francia Akadémia Életmű-díjában részesült.

2022 tavaszán jelent meg Kiss Gabriella fordításában, Mustó Péter és Hári Ildikó előszavával a Vigilia Kiadó gondozásában az Elámulni a mindennapin című, naplószerű kötete, amely nem külső események rögzítése, hanem – ahogy Kiss Gabriella írja – „egy évnyi belső út »dokumentációja«, húsvéttól húsvétig. Olyan belső úté, amely bármelyikünké lehet, akik élünk, szeretünk, elveszítünk valakit, aki nagyon fontos számunkra… és nem érjük be a felszíni történésekkel, hanem igyekszünk mögéjük vagy a mélyükre látni.”

Hírdetés

A nagy sikert aratott könyv most újra kapható a kiadóban, emellett megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 9–17 óráig; szerda 10–18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

Forrás és fotó: Vigilia Szerkesztőség Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »