Elhunyt Batta Éva nővér, a nemzetközi Jézus Szíve Nővérek tagja

Batta Éva, a Jézus Szíve Nővérek Társaságának tagja, életének 96. évében, szerzetesi fogadalmának 79. évében, 2022. január 8-án békésen, a jó halál kegyelmében részesülve az Örök Atyához tért – tudatta szerkesztőségünkkel a magyar alapítású, egyesült államokbeli székhelyű szerzetesrend.

Szomorúsággal, de a feltámadás hitének örömében búcsúznak tőle szerzetestársai és családtagjai. Éva nővér Kaliforniában, a San Fernando katolikus temetőben lesz örök nyugalomra helyezve.

A ceglédi születésű Batta Éva nővér tizenhét évesen csatlakozott az újonnan alakult Jézus Szíve Nővérek Társaságához, miután személyesen találkozott az alapítóval, Isten szolgálója Péterfy Idával. A kommunizmus nyomása miatt a társaság kateketikai munkája egyre nehezebbé vált, és végül 1949-ben a nővérek az ország elhagyására kényszerültek.

Hat év kanadai tartózkodás után az Egyesült Államokban találtak új otthont, és Éva nővér is ott teljesítette szerzetesi hivatásának nagy részét. 1992-ben két másik nővértársával visszatért Magyarországra, majd tizennégy éven át lelkesen vetette bele magát az evangelizáció szolgálatába – javarészt a pestszentlőrinci főplébánián, de országszerte is, lelkigyakorlatokat és katekéta képzéseket tartva.

2006-ban tért vissza Los Angelesbe, hogy kateketikai feladatai mellett a rend megválasztott tanácstagjaként szolgáljon 2012-ig. Az azt követő években segített a szerzetesnövendékek képzésében, a rend katekatikai anyagait, leckéit fordította, és vendégelőadó volt a környező plébániákon. Éva nővér aktívan és lelkesen vett részt a társaság programjaiban és életében egészen utolsó földi napjáig. A rend chatsworth-i (Los Angeles megye) szerzetesházában nővérei körében és az Úrral való találkozás reményében, lelkében felkészülten távozott. 

Szerzetesnővérei, családtagjai és mindazok, akikkel élete folyamán találkozott, hálát adnak Istennek Éva nővér kifogyhatatlan szeretetéért, egész életén át tartó hűségéért, és Isten országáért való lelkesedéséért, amellyel fáradhatatlanul hirdette Urunk Jézus Krisztus szeretetének és irgalmas Szívének örömhírét! Nyugodjon békében!

Életéért január 28-án 18 órakor mutatnak be hálaadó szentmisét a pestszentlőrinci Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-főplébánián.

Hírdetés

 

*

A Jézus Szíve Nővérek Társasága (SDSH) 1940-ben alakult Magyarországon. Alapítója Péterfy Ida nővér, aki Kassán született 1922-ben, és Budapesten, a Pázmány Péter Tudományegyetemen (mai ELTE) végezte tanulmányait. Fiatal kora ellenére nagy felelősségtudattal élte át a politikai változásokat, amelyek egyre közelebbről fenyegették a hitoktatást és a vallás szabad gyakorlását.

Péterfy Ida nővér kanonizációs eljárását 2014-ben indította el a Los Angeles-i Főegyházmegye.

A rendről többek között ITT olvashatnak. 

A nővérek magyarországi tevékenységéről honlapjukon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás és fotó: Jézus Szíve Nővérek Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »