Elhunyt az aradi repülőmodellezés atyja

Elhunyt az aradi repülőmodellezés atyja

Szomorú hírről vettünk tudomást, súlyos betegségben elhunyt Péter Elek Tibor (74), az Aradi Gyermekek Palotájának egyik legrégebbi és legnépszerűbb szakembere, a repülőmodellező szakkör egykori vezető tanára. Az egyébként matematikai végzettségű pedagógus több mint négy évtizeden át (42 évig!) volt az oktatási intézmény oszlopos tagja, több ezer gyermeket vezetett be teljes odaadással és szeretettel a repülőmodellezés rejtelmeibe. Ő volt az tulajdonképpen, aki Aradon elhelyezte ennek a szakágnak az alapjait, például a rádióirányítást vagy a segédmotoros vitorlázó műrepülést és az alapműrepülést. Az ő szakmai felkészítésének köszönhetően a modellező kör diákjai rengeteg díjat nyertek az évek során, öregbítve a palota hírnevét határon innen és túl.

A mindig barátságos, közvetlen szaktanárral még 2010-ben, éppen nyugdíjaztatása előtt készült beszélgetés a Nyugati Jelenben. A gyermekek palotájának vezetői az interneten osztották meg gyászukat „Péter úr” (ahogy a legtöbben nevezték) elvesztése kapcsán. Az intézmény igazgatója, Ioana Lung a Nyugati Jelennek elmondta, Péter Elek rendszeresen visszajárt a palotába köszönteni egykori kollégáit és mindig volt egy-egy kedves szava hozzájuk. Az általa vezetett szakkört Kass Tibor, egykori tanítványa vette át, és vezeti most is. Visszavonulása után gyakran látta el tanácsokkal, ötletekkel utódját.

Legutóbb decemberben látogatta meg az intézmény alkalmazottait, sosem panaszkodott. A repülés volt az élete, ahogy kollégái állítják. „Becsületes és igazságos ember volt, fejlett humorérzékkel, rendkívüli segítőkészséggel, aki mindvégig támogatott bennünket, még a szakmából való visszavonulása után is. (…) Jó repülést, kedves Péterünk!” – búcsúztak kollégái a palota Menestrel.ro internetes portálán az értékes pedagógustól.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »