Elhunyt a Quaestor-ügyön dolgozó csoport vezetője

Váratlanul elhunyt a Quaestor-ügyön dolgozó ügyész – írja az Index. A portálnak a Fővárosi Főügyészség megerősítette a hírt. Bagoly Bettina azt közölte, a „kiemelkedő tudású” csoportvezető ügyész tragikusan fiatalon, váratlanul hunyt el, ez ugyanakkor közvetlenül nem befolyásolja a Quaestor-ügymenetet.

Megírtuk, április végén a legfőbb ügyész hivatala előtt tüntettek a botrány károsultjai és az Együtt. Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a vádiratot még nem dolgozta át az ügyészség a bíróság felszólítására, pedig ha nem nyújtják be a szükséges hiánypótlást, akkor május végén megszűnik az eljárás.

A Quaestor-ügy vádirata február 5-én érkezett a Fővárosi Törvényszékre. A vádirat szerint az elkövetési érték mintegy 77 milliárd forint. A vádirat 5 vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma 753 rendbeli. Az ügyészség az 50 millió forintnál nagyobb kárt szenvedett 232 befektető sérelmére emelt vádat csalás miatt, az ügy sértettjeinek száma összesen csaknem 32 ezer.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »