Elhalasztották az ítélethirdetést a csíkszeredai polgármester korrupciós perében

Elhalasztották az ítélethirdetést a csíkszeredai polgármester korrupciós perében

Elhalasztotta a Maros Megyei Törvényszék az ítélethirdetést abban a perben, amelyben hivatali beosztással való visszaéléssel és hivatali gépjármű személyes célok használatával vádolják, továbbá azzal is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására.

A legutĂłbbi tĂĄrgyalĂĄson a polgĂĄrmester ĂźgyvĂŠdei arrĂłl szĂĄmoltak be, hogy pontrĂłl pontra elemeztĂŠk az ĂźgyĂŠsz ĂĄltal megfogalmazott vĂĄdakat, megcĂĄfoltĂĄk azokat, ĂŠs hangsĂşlyoztĂĄk, hogy vĂŠdenceik nem kĂśvettek el tĂśrvĂŠnytelensĂŠget.

Hírdetés

A polgármester akkor azt mondta, eddig azt hitte, az igazságszolgáltatás úgy működik, ha valaki törvénytelenséget követ el, akkor az a bizonyítékok alapján megkapja a büntetését. Ehhez képest az ő ügyében 17 kötetnyi anyag gyűlt össze.

Ráduly a hivatali gépkocsi használatával kapcsolatos vádakra úgy reagált: pihenőszabadság ideje alatt, vagy családi utazásra soha nem használta azt, viszont az országban sokat utazik vele, hiszen polgármesterként jogában áll városi rendezvényekre, sport- és kulturális eseményekre járnia.

Az Ăźgyben oktĂłber 22-ĂŠn vĂĄrhatĂł Ă­tĂŠlet. RĂĄduly szĂĄz szĂĄzalĂŠkosan ĂĄrtatlannak vallja magĂĄt, de legutĂłbb azt mondta, hogy “bĂźszkĂŠn megy bĂśrtĂśnbe, ha ez az Ă­tĂŠlet szĂźletik”. Ezt a bĂ­rĂłsĂĄg azon kĂŠrdĂŠsĂŠre mondta vĂĄlaszul, hogy elfogdna-e kĂśzmunkĂĄt, amennyiben vĂŠtkesnek talĂĄlnĂĄk a vĂĄdpontokban. Mellette vĂĄdlott mĂŠg Szőke Domokos alpolgĂĄrmester (ő amĂşgy elfogadna kĂśzmunkĂĄt), az eljĂĄrĂĄs ellenĂźk pedig mĂĄr nĂŠgy ĂŠve tart. (hĂ­rszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »