Elhalasztják a 2015-ös párizsi merényletről szóló film vetítését

Elhalasztják a 2015-ös párizsi merényletről szóló film vetítését

A Bataclan klubban történt terroristatámadást feldolgozó, ellentmondásos megítélésű film bemutatását lehalasztották – írja a BBC. A francia közszolgálati France 2 csatorna arra hivatkozva vette le a műsorról, hogy minden áldozat hozzátartozójával egyeztetni akarnak, mielőtt megtörténik a tévépremier.

A film cselekménye 2015. november 13-án játszódik, aznap, mikor Párizsban több helyen fegyveres dzsihadisták támadták meg a gyanútlanul szórakozó tömegeket. Összesen 130-an haltak meg akkor, a legtöbben a Bataclan klubnál (90-en).

A forgatókönyv egy romantikus dráma, egy egyedülálló francia anya és egy afgán menekült között kialakuló szerelmet mutat be, akik a Bataclan sebesültjeinek ellátása közben botlanak egymásba.

Hírdetés

A film forgatását ebben a hónapban fejezték be. A műsorra tűzés elhalasztásáról azután döntött a France 2, hogy 38 ezer aláírást gyűlt össze a film ellen. A petíciót ráadásul az egyik áldozat élettársa indította, aki szerint a film sértő, megosztó és sokkoló, elsősorban azért, mert még két év után sem tartja helyénvalónak a vetítését.

BBC.com

Nyitókép: liberation.fr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »