Elfogyott az eszközkezelő kerete, több tízezer hitelest hagyhatnak az út szélén

Elfogyott az eszközkezelő kerete, több tízezer hitelest hagyhatnak az út szélén

Sok tízezer bajba jutott hiteles van még az országban, de a megoldást kínáló Nemzeti Eszközkezelő (NET) kvótája hamarosan betelik, már csak 1500 adóson tudnak segíteni – írta keddi számában a Világgazdaság.

A NET tájékoztatása szerint a teljes keret 35 ezer, a szervezet ennél több ingatlant nem vásárolhat. Szeptemberig 37 ezer 900 ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelőnek, ebből 3571-et kellett elutasítaniuk, mert nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

A 33 ezer ötszáz ingatlanból már több mint 26 ezer került a NET tulajdonába. Az eszközkezelő átlag 3,8 millió forintot ad egy lakásért, amit lakói havi 10 ezer 500 forintért bérelhetnek vissza. Az intézmény szerint eddig a bérleti díjak 92 százaléka rendben megérkezett hozzájuk, a fennmaradó résznél is jellemzően csak egy-két hónapos csúszásokat tapasztaltak

A lap beszámolója szerint a programban résztvevő családok, ha pénzhez jutnak, vissza is vásárolhatják az ingatlanjukat, de ezt csak kevesen tudják megtenni, eddig 146 lakónak sikerült.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »