Elfogtak két bűnözőt egy 23 évvel ezelőtti gyilkosság miatt

Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit – egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akit egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdán a police.hu oldalon.

Hírdetés

Azt írták, hogy a nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit.
   
A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.
   
A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.
   
A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »