Elfogták az öt embert agyonlövő plázai ámokfutót Amerikában

Elfogták az öt embert agyonlövő plázai ámokfutót Amerikában

Elfogták szombat este az Egyesült Államok északnyugati részén lévő Washington államban a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját.

0burlinglov_b

Az NBC televízió helyi híradójának információi szerint egy húszéves férfit fogtak el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban. Mark Francis, Washington állam rendőrségének szóvivője szerint az őrizetbe vett férfi nem spanyolajkú, ahogyan korábban gyanították, hanem törökországi születésű, húszéves és Arcan Cetinnek hívják. A török Adana városban született, de iskoláit már az Egyesült Államokban végezte, a néhány ezer lelket számláló kisvárosban, Oak Harborban él, és egy fűszerboltban dolgozik. Nem amerikai állampolgár, de legálisan, állandó lakosként, munkavállalási engedéllyel tartózkodik az Egyesült Államokban.

Tettének okairól a rendőrség egyelőre nem mondott semmit. A férfi péntek este lövöldözött egy burlingtoni bevásárlóközpontban. Három nő a helyszínen meghalt, egy 16 éves fiatal lány és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már péntek este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció.

Lelőtték az iszlámellenes írót Ammánban

Agyonlőttek vasárnap Ammán belvárosában, egy bíróság bejáratánál egy írót, akit egy karikatúra megosztása miatt az iszlám vallás gyalázásával vádoltak – jelentette az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió. Nahed Hatr éppen a tárgyalására érkezett, amikor a támadó három golyót eresztett a fejébe. Az elkövetőt elfogták. Az 56 éves, keresztény Hatr az iszlamizmus ellenzője volt, és nyíltan támogatta hazájában a szíriai Aszad-rezsimet. Azért tartóztatták le augusztusban és citálták bíróság elé, mert a Facebookon megosztott egy karikatúrát, amely a hatóságok szerint sérti az iszlámot. A gúnyrajzon egy szakállas muzulmán férfi látható, amint ágyban fekszik két nővel, dohányzik, és közben arra kéri az ablakon bekukucskáló Istent, hogy hozzon neki bort és kesudiót.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »