Elfogták az amerikai robbantások feltételezett merénylőjét

Elfogták az amerikai robbantások feltételezett merénylőjét

Letartóztatták a 28 éves Ahmad Khan Rahamit, akinek a gyanú szerint köze lehet az amerikai metropoliszban hét végén történt, 29 embert megsebesítő robbantáshoz.

Lövöldözés után őrizetbe vették a hétvégén New Yorkban és a szomszédos New Jersey szövetségi államban elkövetett robbantások gyanúsítottját hétfőn – közölte a New Jersey állambeli Elizabeth város polgármestere.

Az afgán származású amerikai állampolgár Ahman Khan Rahamit a New Jersey állambeli Lindenben vették őrizetbe, miután rálőtt egy rendőrre – mondta Chris Bollwage.

A New York Times információi szerint ezt megelőzően a rendőrség felhívást intézett a lakossághoz, miszerint a körözött férfinél fegyver lehet, és veszélyes.

Szombat este Manhatten Chelsea negyedében pokolgép robbant, 29 ember sebesült meg, a 28 éves férfit gyanúsítják azzal is, hogy köze volt a korábban a New Jersey állambeli Seaside Parkban történt robbanáshoz.

Ahmad Khan Rahami afgán származású és a New Yorkkal szomszédos államban, New Jersey-ben él, ahol szombaton csőbomba robbant egy futóversenyen, vasárnap este pedig öt gyanús eszközt találtak egy vasútállomás közelében, egy hátizsákban. (MTI, hirado.hu)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »