Elfoglalták az Iszlám Állam vezérének luxusvilláját Szíriában

A hatalmas épület már üres volt, amikor az Iszlám Állam ellen harcoló milicisták elfoglalták.

 A harcosoknak azonban leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az Iszlám Állam vezetője, Abu Bakr al-Baghdadi milyen luxusban élt a sivatag kellős közepén.A villát fal veszi körül, ezért senki sem láthatta eddig, hogy hol és milyen körülményeket között élt a világ jelenleg legkeresettebb terroristája, Abu Bakr al-Baghdadi. A terrorvezérnek saját medencéje volt, emellett pedig egy privát állatkertet is fenntartott, lovakkal, tevékkel és egyéb állatokkal.

A villa azonban már üres volt, amikor a harcosok megjelentek. Ezért sokan azt a következtetést vonják le, hogy al Baghdadi mégiscsak túlélte az amerikaiak légicsapását, ami távozásra késztette. Sokan ezért úgy gondolják, köztük a villát megszálló harcosok is, hogy a terrorvezér továbbra is életben van, vélhetően az iraki Moszulban tartózkodik.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Nem engedték a melegeknek a felvonulást, mert iszlamisták fenyegették őketMártírként akart meghalni, csatlakozott az Iszlám Államhoz a fiatal férfiSzunnita vezető: Az Iszlám Állam csak egy marionettbábu Netanjahu kezébenRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: külföld, Szíria, Iszlám Állam, luxusvilla, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »