Elfogadták az uniós tagállamok a gázfelhasználás 15 százalékos csökkentését

Elfogadták az uniós tagállamok azt a vészhelyzeti tervet, amely a gázfelhasználás csökkentéséről szól, mindezt azonban hivatalosan egyelőre egyik tisztviselő sem erősítette meg – írja a DPA német hírügynökség értesüléseire hivatkozva az index.hu.

Mint ismert, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke július 20-án jelentette be, hogy az uniós testület új tanácsi rendeletet javasol a gázkereslet csökkentésére irányuló összehangolt intézkedésekről. Az Európai Bizottság konkrétan arra kérte a tagállamokat, hogy augusztustól kezdve nyolc hónap alatt csökkentsék 15 százalékkal a gázfelhasználást, az EU ugyanis attól tart, hogy a tél beállta előtt nemcsak a gáztárolók kapacitásának feltöltése, hanem a hidegebb hónapokban a további ellátás biztosítása is nehézségekbe ütközhet.

Hírdetés

A DPA német hírügynökség szintén kedd reggel diplomatákra hivatkozva arról számolt be Twitteren, hogy a tagállamok elfogadták azt a vészhelyzeti tervet, mely földgázfogyasztás önkéntes, 15 százalékos csökkentését írja elő. Ezeket az információkat egyelőre egy uniós tisztségviselő sem erősítette meg hivatalosan.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »