Elfogadhatatlan, hogy egy miniszter kérje a repülõjáratok akadályoztatását Dan Barna szerint

Elfogadhatatlan, hogy egy miniszter kérje a repülõjáratok akadályoztatását Dan Barna szerint

Elfogadhatatlannak nevezte Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, hogy egy miniszter kérje a TAROM légitársaság vezetőségét a repülők közlekedésének megakadályozására, hogy a parlamenti képviselők ne jussanak el időben Bukarestbe, a bizalmatlansági indítványról döntő szavazásra.

A Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrt elnĂśke, Ludovic Orban ugyanis korĂĄbban azt nyilatkozta, hogy egyes TAROM-alkalmazottak szerint a lĂŠgitĂĄrsasĂĄg igazgatĂłjĂĄt, Mădălina Mezeit azĂŠrt menesztettĂŠk tisztsĂŠgĂŠből, mert megtagadta annak a kĂŠrĂŠsnek a teljesĂ­tĂŠsĂŠt, hogy a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny napjĂĄn „tartsa a fĂśldĂśn a repĂźlőket”, ĂŠs Ă­gy akadĂĄlyozza meg, hogy tĂśbb mint hĂşsz parlamenti kĂŠpviselő Bukarestbe tudjon utazni az orszĂĄg kĂźlĂśnbĂśző pontjairĂłl.

A médiában később olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint Mezei megerősítette a hírt. A TAROM viszont arról adott ki közleményt, hogy a légitársaság igazgatótanácsa azért vonta vissza Mădălina Mezei ügyvivő igazgatói megbízatását, mert az igazgató nem teljesítette a szerződésében foglaltakat.

A hírt kommentålva Răzvan Cuc levåltott kÜzlekedÊsßgyi miniszter azt írta a Facebookra, hogy Mădălina Mezeinek a TAROM åtszervezÊse lett volna a feladata, Ês nem az, hogy a vålallat bizonyos Êrdekcsoportjainak kezÊre jåtsszon.

Hírdetés

Ludovic Orban pénteken megerősítette: információi voltak arról, hogy Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter azt kérte a TAROM igazgatójától, hogy a bizalmatlansági indítványról döntő parlamenti szavazás napján ne engedje felszállni a repülőket, hogy az ellenzéki törvényhozók ne juthassanak el Bukarestbe.

„TudjĂĄk, hogy kĂśzlekedĂŠsĂźgyi miniszter voltam, ismerek TAROM-alkalmazottakat, akik azt mondtĂĄk, tudnak erről a sĂşlyos, tĂśrvĂŠnytelen, felelőtlen kĂŠrĂŠsről, amelyet Cuc miniszter intĂŠzett a TAROM igazgatĂłjĂĄhoz, hogy tartsa a fĂśldĂśn a Iaşi-bĂłl, TemesvĂĄrrĂłl ĂŠs KolozsvĂĄrrĂłl indulĂł jĂĄratokat. AkĂĄrmit mond Cuc, szĂŠl fĂşvatlan nem indul” – mondta Orban, aki szerint ĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt alĂĄtĂĄmasztja, hogy a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄny megszavazĂĄsa utĂĄn Cuc miniszter menesztette a TAROM lĂŠgitĂĄrsasĂĄg igazgatĂłjĂĄt.

Dan Barna USR-elnök pénteken az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: a kérdéses napon a parlamenti képviselők végül eljutottak a szavazásra, de ez az eset is azt bizonyítja, hogy a Dăncilă-kormánynak és a PSD-nek távoznia kell Románia éléről, hiszen elfogadhatatlan, hogy egy miniszter kérje a repülőjáratok akadályoztatását.

Viorica Dăncilă leváltott miniszterelnök elrendelte, hogy a hivatalához tartozó ellenőrző bizottság vizsgálja ki az ügyet a közlekedésügyi minisztériumnál és a légitársaságnál.
(agerpres)
NyitĂłkĂŠp: 2daynews.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »