Életpárti szemléletre csoportosítanák át az Élet Menetére szánt összeg felét

A Jobbik két országgyűlési képviselője, Novák Előd és Sneider Tamás közösen nyújtott be módosító-javaslatot a jövő évi költségvetéshez. “Életpárti szemlélet kialakítását célzó ismeretterjesztésre javasoljuk átcsoportosítani az Élet Menete Alapítványnak szánt 70 millió forintos kormányzati támogatás felét” – olvasható Novák Előd Facebook-posztjában.

A nemzeti párt több mint 600 módosító javaslatot nyújtott be a költségvetéshez, míg jellemző módon a többi párt összesen 200-at.

Novák Előd emlékeztet:

„az Alaptörvény II. cikkében foglaltakkal szemben (amely szerint az emberi méltóság sérthetetlen, minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg) sajnálatos módon még mindig túl sokan döntenek úgy, hogy nem hozzák világra a gyermeküket. Sok esetben a környezet, a szülők reakciójától való félelem áll az abortusz melletti döntés hátterében, és amennyiben a környezet támogatná, úgy a kismama az életet választaná”.

Az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke Sneider Tamással azért nyújtotta be ezt a módosító javaslatot, mert azon az állásponton vannak,

„hogy talán az Élet Menete Alapítvány is nagy megértéssel veszi tudomásul, amennyiben az Országgyűlés a kormányzat által eredetileg szándékozott támogatási összeg (70 millió forint) felét átcsoportosítva, életpárti, életszemléletű és életközpontú gondolkodás kialakítására fordítaná, bemutatva azt a magyar lakosságnak, hogy az abortusz hazai legalizálásától kezdve hogyan alakult a magzati élethez való hozzáállása a társadalomnak”

. Ehhez kiemelt közérdek is fűződik, hiszen ennek hatására talán többen döntenének úgy, hogy világra hozzák gyermeküket – hangsúlyozta posztjában a politikus.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »